Elektromontage bygger ut ställverk till Fitesas nya produktionslinje

13 april 2021

För lite drygt tio år sedan byggde, testade och drifttog Elektromontage ställverk av modell Siemens 8PT till fibervävstillverkaren Fitesa Sweden i Norrköping. När Fitesa nu behövde bygga en ny produktionslinje fick vi uppdraget att bygga ut och komplettera befintliga ställverk. Siemens 8PT har idag ersatts av nya modellen Siemens S8 och Elektromontage är ensamma i Sverige om att fortfarande kunna serva och bygga ut föregångaren 8PT.

Kennet Lindqvist, maintenance engineer på Fitesa, berättar att Elektromontage stod för elförsörjningen när de byggde en ny produktionslinje för tio år sedan:
– Elektromontage levererade ett komplett mellanspänningsverk och ett lågspänningsverk.

Nu när Fitesa ska bygga ut det befintliga ställverket med tre nya fack och brytare kontaktade de oss på nytt.
– För oss var det skönt att anlita Elektromontage igen. De har koll på ritningarna och bygger ihop ställverken i Söderköping, säger Kennet. 

Vi är med under hela processen

Morgan Hägg, försäljningschef på Elektromontage, berättar att när vi får en beställning på ställverk tar vi ansvaret för hela processen – från tillverkning till idrifttagning.
– Elektromontage ställer upp ställverken och testar dem på plats. 
Vi är glada över att Fitesa kontaktade oss igen nu när de ökar sin produktion med nya produktionslinjer.
– Det är ett mycket spännande projekt för Elektromontage där vi tillsammans med vårt systerbolag Elektromontage Power kan erbjuda kunden en helhetslösning från konstruktion till driftsättning.

Licensierad partner till Siemens

Elektromontage erbjuder bland annat ställverk från Siemens. När Fitesa la sin första order 2010 konstruerade och levererade vi Siemens äldre modell 8PT. Den nya modellen, S8 går inte att docka ihop med Fitesas befintliga ställverk, men vi kan fortfarande hjälpa kunder med ställverk av modellen 8 PT. Det är vi ensamma om i Sverige.
– Ingen annan kan heller erbjuda reservdelar till den äldre modellen. Idag står det många 8 PT ute i industrin, där kan vi hjälp till om det behövs – både med komplettering och ombyggnation. 

Läs mer om våra ställverk här!