Elektromontage Power – med kompetens inom högspänning

22 juni 2021

I Sverige saknas det personer med kompetens inom högspänning. En som besitter den kompetensen är Joakim Ahlberg. När han träffade Roberth Karlsson, vd på Elektromontage, kom de överens om att starta företag ihop. Resultatet blev Elektromontage Power.

Att det saknas kompetens inom högspänning märktes tydligt då Joakim Ahlberg och Roberth Karlsson grundade Elektromontage Power för drygt tre år sedan. Redan efter två veckor anställde de sin första medarbetare.
– Det har gått snabbt. Idag sysselsätter vi 7–8 personer på heltid.

Både service och nyinstallation

Elektromontage Power erbjuder både service och nyinstallation, främst inom industrin och hos elnätsleverantörer.
– Många stora elföretag saknar den kompetens vi besitter. Det är även många företag som undviker att själva arbeta med högspänning.

Bland kunderna finns stora företag. Joakim berättar att de i sommar bland annat ska bygga om Marabous fabriker i Upplands Väsby.
– Vi ska byta ut huvudställverket. Om det inte fungerar kommer det inte finnas någon Daim i världen, skrattar han och berättar vidare att Elektromontage Powers första stora jobb var ett inkommande ställverk till Gröna Lund.
– Sen fick vi komma tillbaka och leverera, installera och driftsätta ställverk, både låg- och högspänning, till Gröna lunds nya satsning Monster. Att erbjuda så pass bra service att kunderna ringer tillbaka är någonting vi strävar efter.

Att företaget är ett dotterbolag till Elektromontage ser Joakim bara fördelar med.
– Tillsammans kan vi erbjuda en helt annan service. Vi känner redan kunderna vi åker ut till då Elektromontage ofta har byggt de produkter vi servar, antingen i Söderköping eller i Litauen.

Fortsätter växa i lugn takt

Från början var målet en omsättning på 15 miljoner kronor efter 5 år. Det uppnåddes redan under första helåret.
– Visionen är att fortsätta att växa, men vi har lugnat ner takten. Vi söker ständigt personal, men vi är måna om att få in rätt person för att kunna leverera den höga service vi gör idag.

Stöttar upp där det behövs

För Joakim har det varit en utmaning att vara ny vd i ett så snabbt växande företag.
– Jag vill vara med och peta i allt och måste lära mig att släppa saker. Nu börjar jag mogna i att jag inte kan göra allting själv.
I de frågorna har Roberth varit ett stort stöd.
– Han är en bra mentor. Det är skönt att ha någon att ställa frågor till.
– För mig är det roligt att kunna bidra med min erfarenhet inom företagande och jag har ett brett kontaktnät med bland annat leverantörer, kunder, banker, revisorer och försäkringsbolag, säger Roberth.

Han brukar även hjälpa till att läsa anbud och stöttar upp där det behövs.
– Jag är med och ser till att bolaget skapar resultat, har rätt bemanning och nöjda kunder.

Om Elektromontage Power

Elektromontage Power erbjuder ett brett spektrum av tjänster inom både låg- och högspänning: kraftmontage & installation, eldriftsansvar, kabelteknik, service & funktionskontroll samt programmering av reläskydd och reläskyddsprovning.

Läs mer om Elektromontage Power här!