Möt Joacim Alfvén – Inköpare och produktionsplanerare

6 april 2021

För att vårt arbete ska fungera så smidigt som möjligt krävs flera olika kompetenser. Förra året införde vi en ny tjänst, produktionsplanerare. Tanken med tjänsten är att minimera risken att vi inte kan leverera i tid. Den rollen fick Joacim Alfvén, som även arbetar med inköp hos oss.

I februari 2020 tillträdde Joacim Alfvén vår nya tjänst, produktionsplanerare. Rollen innebär att han ska planera hela processen från order till leverans.
– Genom att ha en person som planerar och håller koll under projektets gång minimerar vi risken att vi inte kan leverera i tid. Förr var planeringen uppdelad på tre personer. Att jag håller i de trådarna frigör tid för dem, berättar han.

Han håller även på att strukturera upp arbetet så att all planering sker i affärssystemet, istället för i olika Excelark.
– Det gör att mina medarbetare kan lita på att den information, datum och tider som finns i systemet stämmer. De behöver inte leta på flera ställen.  

Planering i kombination med inköp

Tjänsten som inköpare innebär att Joacim ska se till att vi har det material som vi behöver hemma i rätt tid. Han ingår i vårt logistikteam som tar hand om lager och godsmottagning.
– Jag gillar att vi arbetar med så många olika typer av företag. Allt från jättestora organisationer till små lokala aktörer. Det är en rolig mix.
Han tycker det är häftigt att ett företag från Söderköping kan ha stora koncerner i hela världen som både kunder och leverantörer.
– Att de räknar med oss är en ryggdunk till alla som arbetar här.

Varför Elektromontage?

Joacim har tidigare arbetat med inköp inom en stor koncern och var sugen att testa att jobba på ett mindre bolag.
– Här har jag större insyn och en möjlighet att påverka. Jag vill vara delaktig i alla delar i företaget. Elektromontage har en platt organisation och svaren på alla frågor jag har finns i korridoren. Jag trivs jättebra, vi är ett sammansvetsat gäng och alla är en del av flödet på ett eller annat sätt, säger han och fortsätter:
– Mitt arbete här syns och jag får känslan av att det jag gör spelar roll. Resultatet syns på ett annat sätt än på ett större företag.

Han är imponerad över hur hög kompetens vi har i alla roller på Elektromontage.
– När vi bara har en person i varje roll vill det till att alla kan sin sak. Och det kan de!