Möt vår kollega Christian Behrendt!

Lucas Karlsson
7 maj 2019

Berätta lite om din bakgrund samt hur du hamnade på Elekromontage:

Jag kommer från Berlin i Tyskland och har en bakgrund inom mekatronik (mötet mellan mekanik och elektronik). Jag flyttade till Sverige för ett antal år sedan då jag och min svenska flickvän haft ett distansförhållande under en längre tid. Det var hög tid att ta nästa steg i förhållandet och flytta ihop, valet föll då på Norrköping.

Inför flytten började jag googla efter intressanta företag inom min bransch och i närheten av Norrköping. Några månader senare började jag arbeta på Elektromontage.

Hur har din resa sett ut på Elektromontage såhär långt?

Jag började med att bygga kontrollskåp. Strax därefter var det en väldigt intensiv produktion av ställverk så jag förflyttades till den avdelningen. Efter ungefär ett halvår på Elektromontage blev jag koordinerande montör för affärsområdet ställverk. Min bakgrund inom mekatronik gjorde det förhållandevis enkelt att sätta sig in i produktionen och jag blev efter en omorganisation utsedd till team leader.

I månadsskiftet ska jag börja arbeta mer administrativt med Teknisk Säljsupport. Många av de produkter vi arbetar med såväl som flera av våra kunder kommer från Tyskland, vilket jag tror kommer vara en stor fördel för mig. Det ska bli riktigt spännande att bli en del av säljteamet och på så vis också arbeta närmare våra kunder!

Vad är det bästa med att arbeta på Elektromontage?  

För mig är det tveklöst variationen. Det blir aldrig tråkigt på Elektromontage! Jag får vara med i hela kedjan och vi har en väldigt platt organisation vilket gör att det snabbt går att få fram de svar man behöver och det går också snabbt att ta beslut.

Vad driver dig i ditt arbete?

Fokus. Jag försöker alltid fokusera på att möta exempelvis leveranstider för att göra kunden nöjd. Ibland möts man av hinder på vägen men är man fokuserad, lösningsorienterad och gör sitt yttersta så slutar det oftast med en nöjd kund!

Slutligen, vilket råd skulle du ge till andra som vill göra samma resa som du?

Försök hitta ett arbete som du brinner för, var öppensinnad och gör ditt bästa så öppnar sig möjligheterna så småningom!