Från grossister på global nivå till lokala leverantörer i närområdet

10 juni 2021

För att vi ska kunna leverera produkter av hög kvalitet i rätt tid ställer vi höga krav på våra leverantörer. Vi köper både komponenter från världsledande globala grossister och samarbetar med specialiserade företag i närområdet.
Galfa och Svets & Mekano är två av de svenska leverantörerna vi arbetar med.

När det kommer till massproducerade komponenter vi behöver vänder vi oss till världsledande globala leverantörer. Men för att kunna leverera produkter efter våra kunders specifika behov och önskemål samarbetar vi med svenska företag som är duktiga på sin sak. Det är samarbeten vi är måna om. Två av våra viktiga leverantörer är Galfa, som arbetar med ytbehandlingar och Svets & Mekano, som tillverkar uttagslådor.
– Galfa och Svets & Mekano möjliggör att vi kan leverera bra produkter till slutkund, berättar, Tobias Lindén, platschef på Elektromontage.

Försilvring är det bästa för produkter som ska leda elektricitet

Vi inledde ett samarbete med Galfa, som har arbetat med ytbehandlingar i 50 år, för drygt 10 år sedan. De hjälper oss med försilvring av bland annat håltagna kopparskenor för ökat skydd om de ska stå i en påfrestande miljö, som exempelvis i gas.
– Galfa är flexibla, lyhörda och ställer upp med kort varsel. De är ett föredöme när det kommer till service och är roliga att arbeta med.

Tommy Vieweg, vd på Galfa, berättar att de är specialiserade på mer avancerade ytbehandlingar.
– När det kommer till avancerade produkter som ska leda elektricitet finns det inget bättre än just silver.
Han berättar att Galfa och Elektromontage har en fin relation.
– Vi värderar ordning och reda, det gör Elektromontage också. Vi får alltid bra information om vilka jobb de vill ha utförda och när. När de levererar gods till oss har vi fått en indikation innan och står beredda, vilket gör att de kan få tillbaka produkten två dagar senare.


Uttagslådor som tål höga påfrestningar

Svets & Mekano har specialiserat sig på plåt- och svetsdetaljer. Till Elektromontage tillverkar de uttagslådor som vi monterar elektrisk utrustning i.
Göran Johansson, vd och delägare på Svets & Mekano, berättar att vi har haft ett långvarigt och bra samarbete under många år.
– I vanliga fall får vi ritningar. När vi bygger uttagslådor åt Elektromontage får vi en teknisk specifikation, en sammanställning, en skiss och mått så tar vi fram produktionsunderlag och ritningar. Sen godkänner Elektromontage underlaget innan produktion.
– Svets & Mekano har mycket know how när det gäller att tillverka uttagslådor. Alla konstruktioner vi beställer är unika. De har både maskiner och erfarenhet av att hantera våra ordrar, säger Tobias och fortsätter:
– På senare tid har vårt samarbete ökat markant då slutkunden har ett betydligt högre tryck än tidigare år.