Eduard Mustata – Vår konstruktör som främst arbetar mot den nordamerikanska marknaden

30 november 2021

Elektromontage attraherar både kunder och medarbetare från hela världen. Vår konstruktör Eduard Mustata flyttade hit från Bukarest 2019. Idag arbetar han främst mot den nordamerikanska marknaden och uppskattar möjligheten att kunna gå in i fabriken och se hur hans konstruktioner fungerar i verkligheten.

I april 2019 flyttade Eduard Mustata från Bukarest för att börja arbeta som konstruktör hos oss. Främst arbetar han med ställverk, motorstyrningscentraler och industriella kontrollpaneler mot den nordamerikanska marknaden.
– Jag har arbetat som konsult hos Elektromontage innan. Efter att ha varit här två gånger bestämde jag mig för att flytta hit. Jag gillar hur Elektromontage tänker, det liknar det sätt jag vill arbeta på.

I och med att han från början var involverad i arbetet med certifieringen UL/CSA, som gäller på den nordamerikanska marknaden var även det en anledning till flytten.
– Valutech var ett av mina första projekt när jag arbetade som konsult, men jag hade inte möjlighet slutföra det hemifrån. Jag var nyfiken på om jag kunde förstå och genomföra UL-projekt hela vägen. Nu har jag fått avsluta flera projekt. 

Är involverad i hela kedjan

Som konstruktör har Eduard tillbringat den mesta arbetstiden framför datorn.
– På Elektromontage får jag även se resultatet. Jag är med i fabriken för att se och testa om min konstruktion fungerar och jag kan lösa problem direkt om någonting inte fungerar som det ska. 

Eduard berättar att han trivs i Sverige, speciellt på sommaren.
– Människor här har långsiktiga visioner, mål och vill göra bra saker. Jag tänker likadant.
Han är inte ensam att komma från utlandet. Hos oss arbetar även Alexander från Vitryssland och Christian från Tyskland.
– Jag har bra kollegor, många är unga och vi har alltid saker att diskutera. Jag förstår lite svenska, men på jobbet pratar vi mest engelska.