Jan–Erik Rydén har betytt mycket för Elektromontage utveckling

18 maj 2022

Under de senaste sex åren har vår styrelseordförande Jan-Erik Rydén varit en betydande del av Elektromontage utveckling. Bland annat när vi etablerade vår produktionsenhet i Litauen och vid grundandet av Elektromontage Power. På bolagsstämman i mars avgick Jan-Erik från styrelsen.
– Han har varit ett fantastiskt bollplank och en oerhört trevlig reskamrat som har bidragit till att vi har haft en stabil utveckling på alla fronter, säger vår vd, Roberth Karlsson 

Efter att ha suttit i Elektromontage styrelse i sex år, varav fem år som ordförande avgick Jan-Erik Rydén på bolagsstämman i mars.
– Det har varit en rolig tid med många frågeställningar att ta tag i.
Innan var Jan-Erik VD på Siemens i Finspång. En av kollegorna där tipsade Roberth Karlsson att han var tillgänglig.
– Han ringde upp och jag blev intresserad. Det är en verksamhet som jag känner till och som kändes stimulerande.
Förutom att fatta strategiskt långsiktiga beslut som rör verksamheten har han agerat bollplank åt Roberth.
– Roberth är självgående, men jag har stöttat honom. Jag har varit frågvis och framåtriktad.

Etablerade en produktionsenhet i Litauen

En fråga som Jan-Erik speciellt minns är när vi etablerade en produktionsenhet i Litauen. En fråga som kom upp tidigt, runt 2017–2018.
– En av våra stora kunder tyckte att vi skulle titta på produktion utomlands i och med att det blir billigare att tillverka våra produkter. Då var jag med och förhandlade fram avtalet med fabriken, säger han och fortsätter:
– Jag hade en förhoppning om att Elektromontage skulle ha vuxit mer, men bland annat pandemin har satt käppar i hjulet. Idag är det en stabil verksamhet med god lönsamhet som är populär hos banker.

Under åren har de haft regelbundna strategimöten för att sätta den stora spelplanen.
– Jan-Erik är en ifrågasättande person som gör en väldigt snabb analys. Han har varit ett fantastiskt bollplank och en oerhört trevlig reskamrat som har bidragit till att vi har haft en stabil utveckling på alla fronter. Jag betraktar honom som en god vän, berättar Roberth Karlsson.